Gezondheid; het belangrijkste in uw leven?!

Gezondheid; het belangrijkste in uw leven?!

22 oktober 2017 0 Door Frederick
Als we geconfronteerd worden met een ziekte weten we te melden dat gezondheid het allerbelangrijkste is in het leven. Het is verdrietig dat veel van ons pas maatregelen nemen wanneer het lichaam, of het brein, hapert en dat we ons er van bewust worden hoe kostbaar een gezond lijf is. Dave Asprey was midden negentiger jaren op jonge leeftijd erg succesvol in de computerwereld. Zakelijk succesvol maar van zijn lichaam had hij een puinhoop gemaakt: hij woog 135 kg en leefde op fastfood. Zijn dokter voorspelde hem dat hij binnen afzienbare tijd zou sterven als hij niet radicaal zijn levensstijl wijzigde.
Dave: “Toen ik in de bloei van mijn leven was werd ik niet alleen ongezonder maar liet de ‘basis hardware’ van mijn brein het ook nog eens afweten. Ik begreep niet waarom dit gebeurde. Ik deed alles wat mijn artsen en de reguliere medische professionals me opdroegen.” Hij startte zijn eigen zoektocht. “Ik ben op bezoek geweest bij brainhackingcentra in de Canadese bossen, heb spirituele oefeningen in het Andesgebergte gedaan en heb tijd doorgebracht in afgelegen Tibetaanse kloosters. In mijn thuiskantoor is een eeg-apparaat geïnstalleerd en ik ben
gediplomeerd gebruiker van een biofeedbacktechniek die hartslagvariabiliteit wordt genoemd. Tijdens het gebruik van deze technieken, om mijn brein volledig onder controle te krijgen, werd het me duidelijk dat wat ik at, direct van invloed was op mijn fysieke lichaam en mijn gedachten. Als er op biologisch vlak iets in mij veranderde, was dat ook van invloed op mijn geestelijke en fysieke prestaties.
Met behulp van de apparaten waarmee ik mijn brein in de gaten hield, kon ik zien welke voedingsmiddelen een positief of negatief effect op mijn mentale prestaties hadden. Wat ik bereikte was zo tegen alle verwachtingen in, dat ik aanvankelijk dacht dat het alleen bij mij werkte. Maar toen ik mijn ontdekkingen met vrienden en familie deelde en ook zij snel afvielen, zich beter konden concentreren en een sterkere wilskracht kregen, wist ik dat ik iets op het spoor was.
Zo is het ‘Bulletproof Voedingsplan’ ontstaan. Door met verschillende variabelen te experimenteren en met een kritisch oog naar de feedback en het beschikbare onderzoek te kijken leerde ik van alles over de complexe rol van ontstekingen, toxinen, hormonen, neurotransmitters, darmbacteriën en vele andere factoren met betrekking tot gewichtsverlies, het hongermechanisme en energieniveaus.”
Het is een no nonsens topboek met een duidelijke boodschap; wees zorgvuldig en kritisch als het gaat om de voedsel inname. Klik ook op deze link van de Wageningse Universiteit over voeding als medicijn van Renger Witkamp, Hoogleraar Voeding en farmacologie.